Bed and breakfast / Ferielejlighed / Undervisning

Vores hus i Frankrig er en 3-400 år gamle byejendom fra Bourgeoisiet, beliggende i den ældste del af Nyons, Drôme.


Er du interesseret i Bed and breakfast / ferielejlighed eller kurser så kontakt mig venligst på telf. 75 61 44 66 eller 25 24 99 12 for nærmere oplysninger.

Grundplan af lejlighed.Undervisning i Danmark 

Er du interesseret i kurser og andre undervisningsforløb så kontakt mig venligst.


Politikken skriver om Nyons:

 

Det skjulte paradis.

 

Hvor ligger den paradisiske, lidet kendte sydfranske by Nyons med det herlige klima, en blomstrende frugtbarhed og en velsignet fred det meste af året – hvor ligger denne by helt præcist? I den sydligste del af depardementet Drôme eller i den nordligste del af Provence?
Spørger man i byen, får man svaret: Nyons er uden for det hele, uden for forurening, regn, sne, kulde, ulidelig hede, udenfor støj og fart og panik, udenfor storturismens plager.


En lokal digter Barjavel skrev engang: ”Den eneste forskel på Nyons og Paradis er, at her er vi alle levende”.
Nå, men Barjevel var en af byens egne, og lokalpatriotismen lever højt i Frankrig.


Lad os hellere lytte til, hvad en af Sydfrankrigs største forfattere Jean Giono, født i Manosque, siger:
”Hele dette pragtfulde bjerglandskab, med dets vidunderlige lys griber mig altid. Nyons forekommer mig at være et Paradis på Jorden”.
Så må der være noget om det! Der er også nogen, der har kaldt stedet for ”verdens nordligste oase”.


Sandt er det, at Nyons på grund af sin beliggenhed ved Eyegues-flodens smukke bred skærmet mod nordenvind og udenfor Mistrals rækkevidde er begunstiget af det herligste klima. Selv den frygtede augusthede i Sydfrankrig er man skånet for. Nyons har sin egen stille sommerbrise kaldt Pontias, som står op om aftenen, lægger sig om morgenen og sørger for at holde nætterne kølige.


Det regner ikke så ofte som andre steder i Sydfrankrig, sne er sjældent, og fugtighedsgraden hævdes at være den laveste i Europa.
Det ideelle klima og den usædvanlig frugtbare jord skaber en gavmild vegetation – olivenlunde, frugthaver, figentræer, palmer, appelsintræer, lavendelplanter, mimoser og agaver, alle de subtropiske vækster fra hele syden er her samlet på et sted.

Udover det ideelle klima byder området omkring Nyons på delikatesser som trøflen og en af de mest velsmagende oliven i verden.

Vinen er et kapitel for sig